Krimi terrorist i Zelandës së Re dhe trashëgimtari i Dreqit"Përshëndetje Vëlla" ... Viktima e parë e terroristit në Zelandën e Re nuk e imagjinonte se përgjigja e mirëpritur do të ishte një plumb në zemrën e tij që do ta vriste atë. Pas 17 minutash vrasje me gjak ftohtësi, momentet e panikut filluan të shpërthejnë. Më i shquari në këtë krim terrorist të egër është kryer nga një ekstremist i djathtë, kundër adhuruesve të pafajshëm të premten në xhami në Zelandën e Re.

Fëmijët, pleqtë dhe të rinjtë, gratë dhe burrat, të përfshirë në gjakun e tyre. Është vetëm faji i tyre që ata janë myslimanë duke lutur Perëndinë dhe se lëkura e tyre mund të jetë ngjyrë kafe, por fatkeqësisht urrejtja dhe racizmi nuk kanë aftësinë për të kuptuar se qeniet e tjera njerëzore janë vëllezër dhe motra në njerëzillak.

Ky krim terrorist nuk duket të ketë qenë rezultat i rastësisë apo reagimit ndaj një akti terrorist nga një ekstremist i atribuuar gabimisht Islamit. Është një akt që kryesi ka pranuar ta ketë planifikuar për tre vjet dhe ka botuar shumë Tweeta rreth krimit të tij të ardhshëm. Nga zgjedhja e ditës dhe vendit dhe madje edhe e armës me të cilën e kapi me duart e tij mëkatare, si fjalë dhe fjali që janë plot me racizëm të neveritshëm, për të provuar me të drejtë se ai është trashëgimtar i djallit.

Mëkati i parë i kryer nga Shejtani i mallkuar ishte kur ai u rrit dhe u ngrit me larte dhe e hodhi poshtë urdhrin hyjnor për t'u përulur para Ademit babait të njerëzimit Paqja qoftë mbi të. Djalli e pa që ai ishte superior dhe më superior se t'i përuleshin Ademit të krijuar nga balta, ndërsa ai ishte krijuar nga zjarri.

Kështu, ky terrorist i përkiste grupit ekstremist "supremacist të bardhë" , i cili, në racën e tyre të bardhë, besohet të jetë mjeshtër i të gjitha racave të tjera.

Kuptimi i Shejtanit të mallkuar është i kufizuar në realizimin se mjeshtëria rrjedh nga Krijuesi i saj. Ai është Zoti i Plotfuqishëm, që tregon madhështinë e tij, sepse i vetmi është Perëndia, në të cilin Shpirti frymëzon Krijuesin.

Mendje madhësia e Shejtanit dhe racizmi i tij e bënte atë të harronte atë bekimin e Zotit, të cilin Krijuesi i Plotfuqishëm frymëzoi tek Adami, në të cilin misteri hyjnor ishte ai që dallonte qeniet njerëzore nga të gjitha krijesat e tjera. Të gjitha krijesat u krijuan nga balta si njerëzit, por ajo që dallon njerëzit nga krijesat e tjera është ajo frymë. Shpirtshmëria e Zotit, e cila i bëri njeriut aftësinë për mirëqenien shpirtërore dhe e bëri atë të meditonte në universin rreth tij dhe të mendonte dhe të mendojë dhe të nxjerrë gjykimin e gjithçkaje rreth tij dhe të shpikë dhe shpikin atë që ai mund ta kryejë detyrën që i është besuar atij nga Perëndia, domethënë ndërtimi i tokës dhe përhapja e dashurisë dhe paqes.

Por ishte rezultat i asaj shpirtësie ishte që ai e bëri detyrën e tij në ndërtimin e universit dhe në dobi të vëllezërve të tij të qenieve njerëzore dhe angazhimin ndaj urdhrave dhe ndalimeve hyjnore që Perëndia dërgoi nga lajmëtarët e tij për të ngritur shpirtrat e tyre në mënyrë që të tejkalojnë perceptimin e shqisave dhe mendjeve për t'u lidhur me mbushjen më të lartë dhe të mbushin gjithësinë me dhembshuri, dashuri dhe tolerancë.

Por ky terrorist racist nuk pranoi të jetonte në një bashkësi me njerëzit por të ishte një trashëgimtar i djallit, dhe ai e përbuzte shpirtin dhe mendjen e tij duke jetuar në rrethet e shejtanit. Ai u bë trashëgimtar i tij dhe ndoqi rrugën e tij dhe shëtiti në një rrugë në sy të njerëzve rreth tyre me racizëm, arrogancë dhe urrejtje. Shejtani u largua nga mëshira e Perëndisë dhe u mallkua për shkak të mos përkuljes ndaj babait të njerëzimit Ademit zotëria ynë. Shejtani u betua për t'i tunduar bijtë e Ademit në hakmarrje.

Nuk është e mundur që ne të shfarosim pasardhësit e djallit dhe t'i përballemi vetëm duke përhapur dashurinë, tolerancën dhe pranimin e tjetrit. Kjo do të jetë vetëm një kriminalizim i akteve dhe fjalimeve të urrejtjes në të gjitha format dhe mënyrat e saj. Udhëheqësit, organizatat dhe aktivistët e dialogut fetar do të mblidhen në të gjitha pjesët e tokës për të punuar së bashku në iniciativat në terren për të nxitur dashuri, tolerancë dhe jetesë të zakonshme në mesin e të gjitha qenieve njerëzore me të gjitha fetë e tyre, racat dhe ngjyratAutor: Hani DAWAH [*]_________________________

[*] - Hani Dawah zv. Këshillëtar i Lart për Media i Myftiut të Egjiptit.

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...