Për më shumë se gjysmë shekulli, Arabia Saudite falë potencialit të saj të madh të naftës, pasurisë dhe pozitës së saj gjeo-fetare, ka arritur që të ketë një ndikim gjithëpërfshirës si në aspektin kulturorë, fetarë, dhe politik në mbarë botën. Kjo...
... lexo të plotë .....

Lufta kundër të ashtuquajturit Shteti Islamik, po hyn në një fazë të re. Me mbetjet e fundit të grupimit terrorist në Siri, që janë rrethuar nga forcat e mbështetura nga SHBA-ja, territori i "kalifatit" është rimarrë tërësisht. Megjithatë, mesazhi i Shtetit...
... lexo të plotë .....

Fundjava e shkuar solli dhe një aktivitet të Librit në Bern, e që kësaj rradhe vinte nga Unioni i Bashkësive Shqiptare Islame me seli në Zvicër. Libri i sapo botuar me titull "Ekstremizmi në emër të Islamit", me autorë Dr. Bashkim Aliun dhe Mr...
... lexo të plotë .....

Vendimet që marrin fëmijët për jetën ka raste që nuk pranohen nga prindërit. Sidomos kur fëmijët radikalizohen si islamistë. Deutsche Welle ka takuar një nënë që rrëfen historinë e vajzës së konvertuar. Asnjë nënë nuk do ta përjetojë këtë. Një ditë...
... lexo të plotë .....

Në Kosovë po shënohet 20 vjetori i çlirimit nga okupatori, fitore kjo e cila është një dhunti e madhe nga Zoti, dhe për të cilën shumë njerëz u flijuan, duke rënë dëshmorë e martirë në altarin e lirisë. Por padyshim se kjo fitore e madhe nuk do të...
... lexo të plotë .....

"Përshëndetje Vëlla"... Viktima e parë e terroristit në Zelandën e Re nuk e imagjinonte se përgjigja e mirëpritur do të ishte një plumb në zemrën e tij që do ta vriste atë. Pas 17 minutash vrasje me gjak ftohtësi, momentet e panikut filluan të...
... lexo të plotë .....

Shumë xhami në Zelandën e Re dhe në mbarë botën janë mbuluar me lule, me mesazhe përkrahëse dhe thirrje për paqe pas masakrës në Christchurch të Zelandës së Re, ku u vranë 49 myslimanë. Reagimet më të mëdha kanë ardhur pikërisht nga shteti ku...
... lexo të plotë .....

Më 14-22 nëntor 1908 eshte mbajt kongresi i Manastirit me fjale tjera Kongresi i Alfabetit, për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Në mars të vitit 1887 në Korçë është hap mësonjëtorja e parë shqipe. Në Paris, më 5 tetor 1966 miratohet edhe...
... lexo të plotë .....

Një pjesë e luftës kundër ekstremizmit mysliman në fushën e arsimit, përfshin studimin kritik të ideologjive ekstremiste, që kanë lindur në mesin e myslimanëve, veçanërisht ato që lidhen me mbështetësit e dhunës tek Al-Kaeda, Xhemah Islamiah, dhe...
... lexo të plotë .....

Aty ku ra një perandori, u ngrit një tjetër perandori. Por nëse e para ishte perandori lufte e pushteti ushtarak, e dytë ishte një perandori shpirtërore. Cila është historia e Vatikanit, shtetit brenda shtetit, pushteti i të cilit në sferën...
... lexo të plotë .....

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë, ndërsa atë njeri që humbët rrugën dhe veten e tij,...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...