Kemi rreth tre dekada që ndjejmë ndikimin Saudit mbi rajonin e Ballkanit. Sigurisht Islami tradicional i rajonit të Ballkanit ka qenë i formatuar sipas shkollës juridike Hanefite, dhe kulturës së Perandorisë Osmane. Mirpo tre dekadat e fundit kemi...
... lexo të plotë .....

Këtë thirrje po ua bëjë të gjithë imamëve vehabistë në trojet shqiptare duke e pas parasysh atë që po ndodh vet në Arabin Saudite, aty ku në shumicë keni mësuar, ose, sepse nga aty kanë ardhur idetë e ideologjisë vehabiste, u beje thirrje publike...
... lexo të plotë .....

Pyetje: A është e vertetë se Imam Shafiu e ka konsideruar haram shkencen e Ilmul Kelam? Përgjigje: Si është e mundur që Imam Shafiu të ketë konsideruar haram këtë shkencë dhe ajo ndryshe titullohet si shkenca e usuli edin ose Ilmul Akideh tek...
... lexo të plotë .....

Që nga paslufta, shumë thirrës kinse fetar filluan propagandimin e ideologjisë vehabiste. Meqë populli ishe i dërrmuar nga lufta, vehabistët shfrytëzuan rastin për të propaganduar dhe përhapur ideologjinë e tyre destruktive. Interpretimet e...
... lexo të plotë .....

Tradicionalistët islamë apo selefinjtë janë lëvizje e cila lindi si rezultat i mësimit dhe veprimit të reformatorit nga gadishulli arab, shejh Muhammed ibn Abdulvehhabi (1703-1787). U lind në Ujejneh, afër Rijadit, krahina e Nexhdit, nga një...
... lexo të plotë .....

Një shpjegim të shkurtër: Librin e ka shkruar në vitin 705 h., në fillimet e tij që nenkupton se nuk ishte i njohur. Shkaku: Ibn Tejmijja thotë se këtë libër e ka shkruar me kërkesë të "Kadij Radijiddin El-Vasi" që është një gjykatës i panjohur në...
... lexo të plotë .....

Si në çdo vend tjetër të dalur nga lufta, edhe Kosova pati një periudhë tranzicioni që qe shumë i vështirë dhe sfidues, si për institucionet, një ashtu edhe për shoqërinë. Kjo periudhë tranzicioni e karkterizuar me defekte institucionale, mangësi...
... lexo të plotë .....

Që nga paslufta, publikisht kemi deklaruar se në Kosovë dhe gjerë në rajon ka filluar vrullshëm instalimi i frymës së një interpretimi fetar të Islamit, e cila është duke u mbështetur fuqishëm përmes donacioneve të jashtme, kryesisht të Arabisë...
... lexo të plotë .....

Vehabistët janë të njohur për predikimet dhe fetvatë e tyre jashtë çdo parametri të absurditetit. Vendimet fetare prej së cilave po habitet e gjithë bota e qytetruar, mjerisht, që nga paslufta kanë arritur edhe tek ne dhe është punuar sipas tyre...
... lexo të plotë .....

Shife shife, injoranca ne maksimum e vehabive te faqes se te "Deshperuarve" po thojne se Perandoria Osmane me e forte ka qene gjate periudhes se Sulejman Kanunit, Muratit te IV dhe Qyprylive, sepse Shejkhul Islami Ebu Saud Efendi ishte i rrymes...
... lexo të plotë .....

I kuptoj që kanë nevoj me dal ne Media mi la gjynahet ne raport me Fenë dhe në raport me Muslimanët që të dyja i kan flliq komplet i kan banalizu me ka krejt. Por pse bre kaq hapur tash mundoheni me kallxu fytyr tjetër, realisht unë para shumë...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...