Nga bankat e medreseve kane dale djem qe jane bere burra te perkushtuar ndaj Zotit dhe atdheut. Poashtu kane dale vajza qe jane te perkushtuar ndaj Zotit dhe familjes. Nderkaq, nga shkollat ku mesohet teoria e Darvinit apo ku mesohet se majmuni...
... lexo të plotë .....

Xhamia e Kalasë që nga ndërtimi i saj në shekullin e XV, dhe pas rindërtimit të saj në vitin 1828 dhe gjerë në vitin 1912 i ka shërbyer qëllimit për çfarë është ndërtuar. Aty janë falur vaktet e namazit dhe ka qenë në funksion të plotë sikurse...
... lexo të plotë .....

Rishkrimi i historisë së kësaj periudhe është shumë i nevojshëm, sepse pamja e kësaj historie është e deformuar jashtë mase nga pjesa ideologjike dhe islamofobe e historiografisë dhe e kulturologjisë shqiptare. Botimi i studimeve historiografike e...
... lexo të plotë .....

Se pari per me qen te gjithe te rehatshem fillimisht: Shumica derrmuese prej 95% e myslimaneve te Kosove-Shqiperi dhe institucioneve organizative perkatese te myslimaneve, jane teresisht per shtet sekular. Ky 5% i mbetur, ndahet mes dualisteve ne...
... lexo të plotë .....

Detyra dhe qëllimi kryesor i jetës njerëzore është të kërkojë qëllimin e saj. Përpjekja për te arritur këtë, e njohur si edukim është një proces përsosjeje përmes së cilës ne fitojmë në dimensione shpirtërore, intelektuale dhe fizike të qenies...
... lexo të plotë .....

Kisha katolike e Kroacisë, ajo ortodokse Serbe e të tjera, i bëjnë thirrje besimtarëve të vet që mos ta festojnë 1 (një) majin, me pretendimin se kjo ditë është festë e punës së tyre, sepse në pyetje është një mashtrim i kulluar. Në fakt 1 maji...
... lexo të plotë .....

Janë tri arsye qe më bënë të shkruaj sërish mbi rrymimet e nacionalizmit serb: osmanofobinë, turkofobinë e islamofobinë, me partizanët e tij shqiptarë, rrymime që po gëlojnë këto ditë në kuloaret tashmë të njohura që promovojnë frymë të tillë...
... lexo të plotë .....

Rëndom historia e këtij vendi është fshehur pas trukesh e marifetesh për ta devijuar vëmendjen e publikut pikërisht në ato vende ku historiografia zyrtare e regjimit monist i konsideronte si laike nisur nga këndvështrimi ateist, i cili ishte edhe...
... lexo të plotë .....

Në kuadër të debatit të tanishëm i cili po zhvillohet në SHBA për çështjen e refugjatëve nga bota muslimane, do të jetë interesante të hidhet dritë mbi disa fakte më pak të njohura në lidhje me Statujën e Lirisë. Shumë njerëz, ndoshta do të...
... lexo të plotë .....

Sa ishte befasues reagimi i z. Xhabir Hamitit nepërmjet një statusi në facebook me 17.11.2016, ku thotë: "Në Kosovë nuk ka islamofobi!", aq ishte i pakuptimt qëndrimi i z. Shefqet Krasniqit, i cili vite më parë thoshte: "S'ka vehabizëm në Kosovë"...
... lexo të plotë .....

Në botë ekziston vetëm një e vërtetë. Për ta arritur atë duhet mund i madh dhe zgjuarsi. Jeta e njeriut është aq e çuditshme saqë vështirë është të kuptohet filozofia e saj. Që nga krijimi i njeriut të parë e deri më sot, ajo është luftuar me mjete të...
... lexo të plotë .....