Unë u konvertova në Islam në tetor të vitit 2007. U rrita katolike, isha katolike shumë e rreptë. Dikur jepja mësim për katekizëm. Isha një shërbyese altari, kam qenë shumë aktive në kishë. Fillova të kisha pyetje për jetën dhe shkova në kishë për...
... lexo të plotë .....

donëse njihemi shtet me popullsi me shumicë Myslimane, në Kushtetutë me Pakon e "famshme" të Ahtisarit na është imponuar që Kosova është shtet "Laik", njëri nga shumë çmimet që dha Kosova për të fituar Pavarësinë. Dhe marr guximin të them se në...
... lexo të plotë .....

Deti i politikës është i rrezikshëm. Protestuesi, i cili udhëheq turmën dhe bërtet nuk e di se çfarë po bën dhe kujt i shërben. Në pjesën më të madhe zbulohet se ai ka qenë i përdorur prej të tjerëve pa e ditur dhe, se ai ka qenë vegël shkatërruese duke...
... lexo të plotë .....

Zoti i botëve, Allahu, gjithçka që krijoi nuk e krijoi me shembull paraprak, apo duke bërë tjetërsimin a shëndrrimin nga një krijesë në tjetrën, mbase Ai krijoi çdo krijesë në form të veçantë nga të tjerat, e në mënyrë të pavarur, mbeshtetur në...
... lexo të plotë .....

E kuptoj kur Lush Gjergji apo Shan Zefi flasin gjera koti. E kuptoj kur ndonje ateist apo enverist e deshmon fanatizmin e tij me sharje ndaj fese islame, e kuptoj edhe ndonje kalama te nxitur apo te joshur kur flet gjera qe nuk shkojne as per...
... lexo të plotë .....

Shkrimi më poshtë është kryesisht nga përvoja personale... do ti them disa gjëra që nuk i kamë thënë më herët... Në vitin 2003 u frymëzova nga dy thënie, njëra e Profetit Muhamed a.s. cili ka thënë: "Kujdes nga ekstremizmi se popujt para jush...
... lexo të plotë .....

Muslimani më së shumti është në shënjestër si nga militantët islamikë radikal dhe po ashtu nga thirrësit e islamofobisë. Eliminimi i ekstremizmit dhe islamofobisë është nëpërmjet një diskutimi të përbashkët në mes feve. Ummeti Islam jeton midis...
... lexo të plotë .....

Historia shqiptare s'ka sesi të rishkruhet, sepse akoma nuk është shkruar. Të ashtuquajturit historianë shqiptarë na kanë treguar përralla. Historianët e pakët që i kemi, ose janë lënë në anonimitet, ose janë shpallur të krisur. Me lehtësi po...
... lexo të plotë .....

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavat dhe selam i dërgojmë të Dërguarit të fundit dhe të dashurit të Allahut, Muhamedit (s.a.v.s.), shokëve të tij, familjes së tij dhe të gjithë atyre që kanë jetuar dhe vdekur me besim në...
... lexo të plotë .....

Në periudhën 1821-1922, si rezultat i aneksimeve dhe pushtimeve ruse, armene e të shteteve ballkanike, në Perandorinë Osmane kanë vdekur pesë milionë e gjysmë muslimanë dhe pesë milionë të tjerë janë dëbuar nga vatrat e veta. Gjenocidi ndaj...
... lexo të plotë .....

Historia serbe eshte e ngritur mbi shume genjeshtra dhe mite. Nese serbet duan te flasin me gjuhen e argumenteve, sikurse thote Gjuriq, atehere ata duhet te flakin mitin e rreme per Kosoven si "zemra" e Serbise. Te kujtojne faktin se serbet kane...
... lexo të plotë .....