Falënderimet i takojnë Allahut (xh.sh.), Krijuesit të botëve, ndërsa salavetet më të mira për të dërguarin tonë, Muhamedin (alejhis-selam), kurse të mirat e Zotit qofshin edhe për familjen e të dërguarit, sahabët dhe të gjithë ata që e ndjekin...
... lexo të plotë .....

Teologu dhe redaktori i portalit kundër ekstremizmi fetar "Fol Tash", Zuhdi Hajzeri, thotë se vehabizmi është devijim nga Islami. Në konferencën e organizuar nga "Fol Tash", ku theksi u vu te parandalimi i ekstremizmit fetar, Hajzeri foli për...
... lexo të plotë .....

Aleanca e fshehtë mes Mbretërisë së Arabisë Saudite dhe entitetit sionist të Izraelit nuk duhet të jetë surprizë për asnjë student të imperializmit britanik. Problemi është se studimi i imperializmit britanik ka shumë pak studentë. Në të vërtetë,...
... lexo të plotë .....

Çfarë kanë të përbashkët Shteti Islamik (ISIS) Boko Haram dhe Talebanët? Ekstremizmin, Kalifatizmin, Dhunën! Të gjithë këto gjëra janë thjesht episodike te këto grupe. Ajo që është thelbësore tek ato është të qenurit e tyre formacione tërësisht...
... lexo të plotë .....

Disa faktorë kanë kontribuar në ngritjen e "Shteti Islamik" dhe zgjerimin e radhëve të tyre me muslimanë të rinj të joshur nga retorika religjoze dhe videot e propagandës impresionuese në stilin e Hollivudit. Pak njerëz në Perëndim mund ta kuptojnë...
... lexo të plotë .....

Ardhja dramatike e DAESH-it (ISIS) në skenën e Irakut ka tronditur shumë njerëz në Perëndim. Shumë prej tyre kanë qenë të hutuar -dhe të tmerruar- nga dhuna e saj dhe magnetizmi evident për të rinjtë Sunni. Por më shumë se kjo, ata kanë gjetur...
... lexo të plotë .....

Letra e njëzet e tetë: Mesazhi i Muhamed ibën Abdulvehabit drejtuar popullit të Riadit dhe Menfuhas (qytezë në periferi të Riadit). Në këtë kohë, Muhamed ibën Abdulvehabi ka qenë i vendosur në Der'ije. Muhamed Ibën Abdulvehabi këtu flet, ndërsa...
... lexo të plotë .....

"Dijetari" Nasradin Al-Albani, frymezon ndjekesit e tij me rregulla jurisprudence islame te cilat gjate historise islame jane keqkuptuar dhe keqintrepretuar. Por, duke qene se vehabizmi dhe selefizmi, nuk mund te intrigohet vetem se me fetwa seksi...
... lexo të plotë .....

Babai tërë jetën e tij kishte ëndërruar që fëmija i tij të shkollohej në Medinen e ndriçuar. Në vendin ku kishte jetuar Muhamedi a.s., në vendin ku kishin jetuar sehabet. Erdhi momenti dhe djali e kreu medresenë, i erdh edhe lajmi se djali ishte...
... lexo të plotë .....

Sauditët po vuajnë edhe më tej nga qëndrimet barbare dhe nxitëse si dhe përqatëse të myslimanëve të botës. Sipas "Dijetarët" të tyre ka kohë që dalin me qëndrime strikte dhe të pargumentuara nga Kur'ani Fisnik, njofton Foltash. Këto ditë myftiu i...
... lexo të plotë .....

Nëse do të analizojmë ngjarjet dhe konfliktet nga pikëpamjet e Ibn Khaldunit, do të vërejme se ngjarjet e ditëve tona nuk ndryshojnë nga problematika dhe tematika e ngjarjeve te kohëve të shkuara. Nëse do e shikojmë në këtë kontekst, atëhere na...
... lexo të plotë .....