Ky është rrëfimi që ndodhi në kohën e Muhamedit alejhi selam. Jobesimtarët e Mekës i thanë Muhamedit alejhi selam: "Nëse vërtet je i Dërguar i Allahut, po të kërkojmë si mrekulli argument për ne që ta ndash Hënën në dy pjesë", dhe i premtuan se do ta...
... lexo të plotë .....

Per t'iu shmangur debatit te hapur nga vellezerit e tij ideologjik rreth metamorfozes se tij gjate 20 e kusur vitesh, nga vehabizem radikal ne nje selefizem (teorik) kulturor, hoxhes Ahmed (Altin) Kalase i duhet nje debat teologjik. Ky debat...
... lexo të plotë .....

Përcaktimi i ramazanit bëhet kryesisht në bazë të dy metodave: 1. - Me anë të syrit. 2. - Me anë të mjeteve astronomike (teleskopit e të ngjashme). Shtetet arabe kanë përzgjedhur metodën e parë, përderisa Turqia të dytën.
... lexo të plotë .....

Njëra ndër krimet më të mëdha që veprohet kundër islamit dhe myslimanëve është 'tekfiri'. Kjo do të thotë kur një individ apo grup e shpallin një person tjetrr pabesimtar. Njëherit ka koncezus të plotë mes dijetarëve të fesë, se akuzimi i...
... lexo të plotë .....

Të pyesësh a ishin sahabët maturidij, apo a ishte Pejgamberi hanefij, është shenjë që tregon dy gjëra: 1. Ose je injorant total. 2. Ose je tinëzar që bën pyetje provokuese për të nxitur fitne. Pyetja është po aq idiote, sikur të pyesësh a kanë...
... lexo të plotë .....

Përgjithësisht është besuar se Shkolla Hanbelite e mendimit fetar islam ishte kundërshtare e misticizmit islam, i njohur si Sufizëm. Po ashtu, përgjithësisht besohej se Ibn Taimiya, një doktor i rëndësishëm i kësaj shkolle, ishte një armik i betuar i...
... lexo të plotë .....

Xhamitë në të gjithë Republikën e Turqisë mbajtën sot një lutje për Al-Kudsin, ndërsa imamët gjatë hutbes thanë se populli turk ka qenë gjithmonë me vëllezërit palestinezë dhe se do të jetë edhe kur është fjala për mbrojtjen e statusit të...
... lexo të plotë .....

"... pra largohuni nga ndytësitë e idhujve dhe largohuni fjalës shpifëse", (al-Haxh:30). Ndyrësinë e idhujve ne po e shohim në jetën tonë të përditëshme, prandaj edhe na tha "Largohuni" dhe na tha " ndytësitë", pasi idhujt si trupa në vete, nuk ka...
... lexo të plotë .....

Profesoreshë, teologe, misionare, priftëreshë, predikuese fundamentaliste e krishterë, një kandidate jo bash ideale për të pranuar islamin. Para 6 vjetëve, pasi isha edukuar në kishën e krishterë (së pari si katoliko-romane, e më pas si një e...
... lexo të plotë .....

Një sqarim i shkurtë. Këtë sqarim po e bëjë për ata që dëshirojnë të dinë të vërtetën. Sikur po plasohet ideja se puna në islam nuk është Farz. Konsideroj se kjo far fetvaje është dashakeqëse, tendencioze, e gabuar dhe jo profesionale e nënçmuese...
... lexo të plotë .....

Si mund ta shohim Token nga Hena?! Ashtu sikurse e shohim Henen e shohim edhe Token. Me ka qelluar disa here te pyes njerez te lexueshem, si do mund ta shihnim Token nese do ishim ne Hene?! Pergjigjja ka qene: duhet te shikojme poshte. I thoja:...
... lexo të plotë .....